2016. január 31., vasárnap

Vasárnap

Az időjárás továbbra is változatos. Reggel sütött a nap piszkosul. Füledt meleg volt.
Ellátogattunk egy új partszakaszra. Egy fajta folyótorkolat-szerűségre. De az erős hullámzás miatt visszafelé folyik itt a víz. A partja ennek is homokos, de a nyílt vízzel ellentétben nyugodt. Igazi kisgyerekes strand. Élvezte is Kázmér. Végre magától bement a vízbe.


A víz viszont iszonyatosan hideg volt! Mint később kiderült, az óceán is lehűlt. Valami sarki áramlat jöhetett errefelé.
Érdekes fán érdekes madarat, és két bogarat is fotóztam.


bátor madár virággal
(1m-re volt tőlem)

egyéb érdekes madarak :)

Délben hazamentünk. A hőség és fülledtség tovább fokozódott. Délután négykor aztán megint leszakadt az ég. De ez gyors vihar volt.


Ötkor már a tök üres strandon voltunk. Itt jött a sokk, hogy ez a víz is lehűlt.
Viszont a vihar érdekes pete szerűségeket sodort a partra. Átlátszó kis zselégyöngyöket. Hosszas vizsgálódás és fotózás után arra a következtetésre jutottunk, hogy mini-medúzák.







Láttunk szivárványt is.

4 megjegyzés:

  1. nagyon aranyos madarakat sikerült lencsevégre kapnod! Kázmér is tündér, kutyus tündér.

    VálaszTörlés
  2. Mennyire más tényleg minden ott Ausztráliában, még a madarakat és a bogarakat nézve is! :) Puszilunk Titeket! Ja Botinak nagyon hiányzik Lulu, nem minden nap, de a heteket nézve többször is emlegeti, és, hogy neki csak a Lulu, más lány szóba sem jöhet... Próbáljuk azért győzködni, hogy majd lesz más, ha nem is mostanság, egyenlőre erről hallani sem akar, csak ismételgeti: neki a Lulu a "szerelme". :)

    VálaszTörlés
  3. Jó tudni RÓLATOK! Kázmér frizurája a kedvencem (persze csak LULUKÁM után). Itthon lázasan készülődünk a csütörtöki farsangra. Lulu tavalyi páva jelmezét holnap Gréti fogja viselni. GYAKRAN AZ ESZEMBE JUT A TI DRÁGA, MOSOLYGÓS "középső" CSEMETÉTEK. Hiányzik...

    VálaszTörlés