2016. január 25., hétfő

Summary

Eddig összességében minden tetszik. Élvezem, hogy végre nyár van. Izzadunk. Le is égett a nyakam pénteken, pedig csak 15 percet ültem egy pergola alatt az egyetemen, amíg beállítottam a wifit! Ez itt nem vicc, vigyázni kell!
Minden szép zöld és virágzik. Vicces, hogy az otthoni szobanövények vannak itt kiültetve a kertbe (pálmák természetesen minden mennyiségben, de van yucca, dracena, aloe, bromelia, bambuszok, páfrányok, sansaveria, bugainvillea, citrusfélék, meg ki tudja hányféle, amiknek még nem tudom a nevét…)
philodendron

bromelia

sanseveria

yucca

aloe

zöld sáv a kerítés mellett

pálma

páfrány

 Tetszenek az illatok, a színek. Tegnap délután volt egy kis vihar (épp a kórházban voltunk, csak azt vettük észre, hogy besötétedett, olyan nagy és fekete felhők jöttek) Eső ott nem esett éppen, de nagyon szépek voltak utána a fények. Szivárványt is láttunk.
cella - jön a vihar

szivárvány

A benzinkútnál, ahol tankoltunk, papagájok csacsogtak csapatostul egy fán, mint otthon a verebek.
Ami furcsa, az a bal oldali közlekedés. Meg kell még szokni. Vicces nagyívben kanyarodni jobbra. A körforgalom is a másik irányban megy természetesen. Az egyik kocsikulcsunk „csak” kulcs, nincs távirányítója. Simán kerestem a bal oldali ajtón a zárat mindhiába J
Ezen a környéken minden nagy, tágas, kényelmes. Jó léptékűek a házak, általában egy szintesek. A kert mindenhol szép. Az utak szélesek, zöldek. Mindenhol van biciklisáv. Tiszta minden. Bizonyos blokkonként  - zölddel elválasztva – vannak boltok, üzletek. A nagy bevásárlóközpontok is normál méretűek, szép a környezetük. A városrészek között is hatalmas zöld sávok vannak.

A házunk is szuper. Elsőre kicsinek tűnik, de teljesen élhető. 
a terasz és a blogger :)

A címünk (aki google maps-re vetemedne) 73 Christine Avenue, Burleigh Waters QLD 4220. A lakás kicsisége abból is látszik, hogy negyedannyi idő alatt kitakarítottam ma, mint otthon. Már nagyon kellett. Minden csupa homok, amit a partról hordunk fel. És mivel oldalt nyitott a terasz, kellemesen átfúj a szél, a széllel meg jönnek a száraz levelek, por, miegymás. A hálóval egyben van a fürdőszoba. Ez kicsit furcsa. De kibírható. A teraszon van pár gekkó este. Volt egy pókunk is, de azt kipateroltuk a bokrok közé.
a pók


gekkó kicsit homályosan
(minden este megjelenik)
(utóbb kiderült, minimum 3 db van)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése