2016. január 25., hétfő

Elindultunk!

A fájó búcsú után, a reptéri biztonsági- és útlevélvizsgálat követően a gyerekek már izgatottan várták a repülést.


Az Emirates (amivel végig utaztunk) szuper egy légitársaság. High tech képernyő van beépítve minden ülésbe. 2000 csatorna, film, sorozat, játék, zene…. közül lehet választani. Nem is volt gond a gyerekekkel J . A legújabb filmek is fent vannak, Star wars kollekció, Disney rajzfilmek, youtube… Tényleg nem tűnt vészesnek a hosszú utazás. Már-már sajnáltuk, hogy leszállunk, mert maradt még, amit nézni lehetett volna J

Nekem újdonság volt, hogy nem csak a repülési adatokat lehet nézni (ugyanezen a képernyőn), meg térképet, hogy merre repülünk, hanem külső kamera is van 2 db. Az egyik előrefelé néz. Lehet nézni a fel-és leszállást élőben! A másik lefelé néz. Ha a felhők vagy a fényviszonyok engedik, lehet nézni, mi fölött járunk éppen.

Induláskor a gyerekek ajándékcsomagot is kaptak. Kis plüsspandát, amit párnaként is lehet használni, vagy kis takarót lehet belőle kiszedni (az a töltőanyag). Kaptak kis uzsonnás táskát. Benne csoki, keksz, cerka, kis foglalkoztató füzet, mini fogkefe, fogkrém, szemellenző alváshoz. A gyerekek kapták legelőször a kaját is. Ez jó volt, mert lehetett őket segíteni evés közben, nem kellett várniuk. Jól is laktak, utána rácuppantak a mesére. Nekünk kicsit később hozták a kaját, így nyugodtan tudtunk enni. A gyerekeké „gyerekbarát” menü volt: krumplipüré, kis virslik, süti, csoki, gyümölcssali. Meg is ették mindet. Kázmér utána aludt másfél órát.


Az első út Dubaiba tényleg hamar elszállt, pedig 5 órás volt. Az időeltolódás miatt helyi idő szerint este 11-re érkeztünk oda. A nagy bőröndjeinket Budapestről egyenesen Brisbane-ig feladtuk, így most csak a kis bőröndökkel kellett közlekedni. Nagyon aranyosan mindenki húzta a sajátját J

Dubaiban 8,5 órát kellett várni a csatlakozásig. A repülőjegyben benne volt egy szállodai éjszaka is.  Jelentkeztünk a kijelölt pultnál, és egy kisbusszal az 5 perces útra lévő szállodához vittek. Megkaptuk a szobánkat, 2 egymás melletti, egybenyithatót. Lepakoltunk.  Lementünk vacsizni az étterembe. Ez is járt hozzá. Svédasztalos finomságok. Ettünk, felmentünk a szobába. Fürdés, fekvés. Ekkor már jó késő volt. Helyi idő szerint éjjel fél 2. Hamar elaludt mindenki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése