2016. április 1., péntek

Húsvét

Régen írtam, elismerem. Kifogás (magyarázat) a szokásos. Sok a tanulnivaló, délutánonként tömegközlekedéssel megyek haza (plusz másfél óra) este meg már fáradt vagyok írni. 
A Húsvét kicsit eseménydúsabbra sikeredett, nem volt alkalmam írni.
Itt a Nagypénteket komolyabban ünneplik, mint otthon. Már szünetnek számít (Húsvét hétfőn meg már nyitva vannak a boltok) Ennek megfelelően csütörtökön volt utoljára suli. A lányoknak 2 hetes szünet kezdődik. Itt 10 hetes iskolai periódusok vannak. Január végén kezdődik a tanév, 10 hét suli, 2 hét szünet, 10 hét suli… november végéig. Utána kezdődik a Karácsonyi Nyári szünet J
Szóval csütörtökön (márc.24-én) suli után egyből a partra mentünk. Gyönyörű holdfelkeltében volt részünk, lefényképezni sajnos nem tudtam tökéletesen, de a hangulata megvan (nekem legalábbis) A Currumbin tengerpartra mentünk. Ez most a kedvenc. Nagyon jó hullámok vannak itt kezdő szörfösöknek. Lulu gyakorolt is, nem tudom, a videót fel tudom-e majd tölteni.


Currumbin





A Holdfelkelte

A nagy kedvenca déli féltekéről: az Orion csillagkép

 Szombaton is ide jöttünk, azzal a különbséggel, hogy hazafelé megálltunk egy vurslinál, amit már jó régen kinéztünk. Az ára elég borsos volt. 1 dolláros jegyeket előre kellett venni a pénztárnál, és a játékokra csak ezzel lehetett menni. A legolcsóbb 6 dollár volt, a legdrágább 12.

Ismét Currumbin
Lulu megy gyakorolni Balázzsal


Kázmér rögtön felült a kisvonatra.


Várjuk a vonatot

Nina trambulinozott

Lulu rávette Ninát egy forgós körhintára.
Nem sok látszik,de sikítoztak :)

Lulu óriáscsúszdázott
.

Húsvétra együtt sütöttünk kalácsot. A gyerekeké pillangó formájú lett.

Húsvét reggel megjött a nyúl, helyes kis fűfészekbe tojt. Kacsa barátját is itt hagyta ajándékba, aki akkora, mint Kázmér.


Hétfőn pedig elmentünk az itteni magyarok egyesülete által szervezett Húsvéti Piknikre, ahol volt gulyásleves lángossal (több tányérral is befaltak a gyerekek)

Volt tojásfújás, tojásfestés, csoki tojás keresés, csoki tojás evés minden mennyiségben és tombola, ahol az egyik főnyereményt, egy kék plüssnyuszit Lulu megis nyert!!
tojásfúfás

tojásfestés

színezés

csoki tojás keresés

csoki tojás a fűben

a zsákmány

csokievés

Kedden nekem sajnos kezdődött a suli. A gyerekek meg egész héten itthon voltak Balázzsal.



1 megjegyzés: