2016. március 16., szerda

KÁNAÁN!!!!

Megérkeztek a dobozaink!!! Már pénteken vagy szombaton befutott a hajó, de sajnos hétvégén nem dolgoznak a pakolók. Hétfőn viszont kipakolták a hajót, kibontották a konténert is (amiben mások cuccával együtt utazott a mienk) és értesítettek minket, hogy szerdán lehet jönni érte. Kell még egy úgynevezett "inspection", egy átvizsgálás, amikor kibontanak pár dolgot (konkrétan a biciklire és a sátorra voltak kiváncsiak) és hozhatjuk a motyót!! Meg persze perkálni még mindenért...
A lényeg, hogy szereztünk tehetautót (a múlt hétvégi magyar barátok, akiknél vendégeskedtünk, egész véletlenül teherautó bérbeadással foglalkoznak) és szerda délelőtt irány a  Brisbane-i kikötő.
(Itt megemlítem, hogy tőlük is kaptunk bútorokat,amiket most a teherautóval el is hoztunk: íróasztalt, fiókos szekrényt, cipős polcot)

Az autópálya egészen a kikötőig visz. Egy idő után már csak  kamionok mentek rajta. Csomó konténerhalom mindenfelé, meg hatalmas daruk. Megtaláltuk a céget, amelyik a kipakolást és a vámot intézte. Nagyon kézségesek  voltak. Kázmér nemkívánatos méretű, úgyhogy vele a kávézóban vártam, amíg Balázs jelenlétében kibontották a raklapunkat. (szerencsére volt egy kávézó közvetlenül mellette) Tényleg, ezerrel száguldoztak a villás targoncákkal, pikk-pakk bepakolták a teherautót,  fizettünk és mehettünk.
A kikötő felé

Távolban a daruk

Konténer halmok

Ahol az inspekció zajlott, háttérben a teherautónk

Így néz ki a raktár, miután kipakolták a hajót

pakolnak ki egy konténert

 A cuccunk a teherautóban

3-ra pont visszaértünk a lányokért az iskolába. Volt nagy izgalom meg örömködés otthon, amikor kipakoltunk a tehrautóból! Hazafelé még elmentünk egy matracért, amit Balázs pár napja lefoglalt, így teljes lett Nina ágya. Kipakoltam a konyhai cuccokat. Nagyon örültem a mikrómnak. Be is üzemeltem. Közkívánatra sütöttünk baglyos kekszet (sima linzer baglyos sütipecséttel)
Készül a baglyos keksz
A fontosabb és nagyon hiányolt játékokat elővettük. A többi doboz még a garázsban vár hétvégéig. Az állapotok hasonlóak, mint amit otthon hagytunk.
A garázs
Kapva a lehetőségen, hogy van teheratónk, Balázs elment még intézkedni. Elhozta a múlt héten vett használt hűtőt. Kaptunk még mellé 2 fiókos éjjeliszekrényt, 2 kislámpát, polcokat és 2 scenneres nyomtatót! Elhozta a tegnap vett kanapéágyat (kanapé lenyitható ágynak), elvitte az első napon guberált ülőgarnitúrát adományba, majd elment még egyszer Brisbanbe az ottani barátokhoz, akik adtak ágykeretet, polcot, asztalt székeket, grillsütőt. Szegény jó későn ért haza, de addig szépen elrendeztem, amit tudtam. Végre otthonos lett minden! Tele van a lakás, már-már sok a cucc! Kicsit szedett-vedett, de a mienk :))

A gyerekek is nagyon későn feküdtek, teljes eksztázisban játszottak, mint karácsonykor. Nem tudom, mi lesz holnap....


4 megjegyzés: