2016. február 5., péntek

szombat

Hihetetlen változatos az időjárás. Tiszta tavaszi. Most sokat fúj a szél, ami rengeteg felhőt hoz. Egyszer ragyogóan süt a nap, a következő pillanatban meg már zuhog. De csak 2 percig, aztán megint kisüt. Amúgy meleg van, 28 fok. A páratartalom meg egyre csak nő (a szél ellenére is 80%-os)
Szóval megint itthon ragadtunk. Most épp délután 2 óra van, de már ötször esett. Délután talán sikerül kimenni valami játszótérre vagy esetleg a partra.
Itt a játszóterek nagyon ötletesek. Mindegyik védve van a nap ellen, mindegyik fölött van árnyékoló (napvitorla).
Voltunk egy tengeres tematikájú játszótéren még a múlt hétvégén. Tengeralattjáró volt benne, vizikígyók, sellő, homokvár de nagyban, meg egy jó kis mini körhinta. (sokkal könnyebben lehetett hajtani, mint pl. a Hajógyári szigeti kötélhintát)
Ja és majd elfelejtettem: az egész játszótér akadálymentes volt! Minden játszószerhez volt rámpa,  és volt külön hinta mozgáskorlátozottaknak is!!
sárga tengeralattjáró

sellő vizikígyóval

egy ottfelejtett búvárfelszerelés

félelmetes vizikígyó és lovasai

óriás homokvár


"ki lakik itt?"

óriás remeterák

szöcske


körhinta

Itt a szomszédban van a kedvenc: egy markolós (exkavátoros) homokozó. Kázmér imádja!


A sulit sikerült elintézni. Hétfőtől járnak a lányok a Labrador State Schoolba. Elég messze van onnan, ahol épp most lakunk (fél óra kocsival), de ez az egyetlen, ahol van külön angolos felkészítő osztály a külföldi diákoknak, és itt egyből 3 is! Már megvettük az egyenruhákat is. Nagyon tetszik nekik, teljesen be vannak zsongva. Majd külön írok a suliról jövő héten.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése